Projektek

 • ginop_1_2_8_20_2020_02333_c_fekvo_nyomdai

  Kedvezményezett neve:

  F-M Pack Kft.

  Projekt címe:

  A modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések az F-M Pack Kft-nél

  Szerződött támogatás összege:

  23.011.513 Ft

  Támogatás mértéke:

  69,99998%

  Projekt tervezett befejezési dátuma:

  2022. március 31.

  Projekt azonosító száma:

  GINOP-1.2.8-20-2020-02333

  Projekt tartalmának bemutatása:

  A projekt keretében 1 gépbeszerzést tervezünk megvalósítani:
  tekercsváltó egység
  Az általunk nyomott műanyag csomagolóanyag ún. tekercseken érkezik, amelyeket a nyomdagépbe betáplálunk, ami pedig folyamatos letekercselés mellett megnyomja a teljes fóliahosszot. Amikor azonban a tekercs véget ér, a nyomdagép nem képes az újabb tekercsen lévő fóliát az eddig megnyomottal összeilleszteni, ezért a csere idejére le kell állni a munkával. 
  Hogy ezeket a hosszas leállási időket lényegében nullára redukáljuk, a Varga Flexo Kft. által gyártott nyomdagépünkre tekercsváltó egységet szerelünk fel. A fejlesztést követően a gép alkalmas lesz a laminált szerkezetű anyagok és a vastagabb szerkezetű tömlők automata végtelenítésére. 
  Mint azt fentebb is kifejtettük, a beszerezni kívánt gép ugyan az automatizálás felé mozdít el bennünket, de a működtetése és a gép által lehetővé tett magasabb termelékenység bőven foglalkoztatni fogja a jelenlegi létszámunkat. Sőt, további toborzást tervezünk, mivel a megrendeléseinket jelen pillanatban is növeljük. Termelékenységünk a beszerezni tervezett géppel azért nő majd, mert a tekercsváltó által kevesebb technológiai szünettel (kényszerű leállással) tudunk majd dolgozni. 
  Technológiai megújulásunk egyértelmű: olyan gépet szerzünk be, amellyel még nem rendelkezünk, és az adott munkafolyamatot enélkül eddig el sem tudtuk látni. Az új gép automata, és ezért alapvetően tudja megváltoztatni a termelési folyamatainkat. 
  A projekt keretében még gyártási folyamataink áttekintése tárgyában tanácsadási szolgáltatást veszünk igénybe, valamint Ipar 4.0 felkészítő képzést szerzünk be 4 fő munkavállalónk számára.