Projektek

Projektek

Kedvezményezett neve:

F-M Pack Kft.

Projekt címe:

Flexonyomógép beszerzése az F-M PACK Kft-nél

Szerződött támogatás összege:

50.000.000 Ft

Szerződött hitel összege:

143.500.000 Ft

Támogatás mértéke:

23,213705%

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2019. szeptember 12.

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00286

Projekt tartalmának bemutatása:

Mivel a 3 db árajánlatot tevő cég gépei között kialakításuk részleteiben eltérések állhatnak fenn, így jelen pontban a legkedvezőbb árú gép technikai paraméterei kerülnek bemutatásra:
A hajlékony falú csomagolóanyagok nyomtatását flexonyomógépek végzik.  A megvásárolni tervezett gép egy 8 színes központi ellennyomó hengeres flexonyomógép, a legmodernebb technológiák felhasználásával, kompakt kialakításban, kis helyigénnyel. A nyomógépbe PLC és ipari PC vezérlés, frekvenciaváltó, szervo hajtás és színes érintőképernyős kezelőfelület kerül beépítésre. Lehetőség van internetes távfelügyeleti rendszerben technikai segítségnyújtásra, hibajavításra, akár a gép szoftverfrissítésére. A nyomógép működésének felügyeletéhez tartozik az ingyenesen használható Skype telefon is, amivel akár közvetlenül a gépmesterekkel is van lehetőség az egyeztetésre, költségek nélkül. A gép alap kivitelben is tartalmazza a minőségi és gazdaságos nyomtatáshoz szükséges összes kiegészítő berendezést.
8C – 8 szín: 8 színes robusztus öntöttvas gépváz 8 db flexonyomóművel.
Cl – Központi ellennyomó henger: Központi ellennyomó henger a csúcsminőségű nyomtatós alapfeltétele. A dupla falú, temperált, 1800 mm átmérőjű, 0,005 mm pontossággal megmunkált rozsdamentes felületű henger feladata az alapanyaganyag nyúlásmentességének biztosítása nyomtatás közben.
GS – Fogaskerékmentes: Fogaskerékmentes szervomotor hajtású forma és anilox hengerek. A forma és az anilox fixen beépített léghengereire szervomotorok kerülnek, így lehetőség nyílik bármilyen nyomathossz beállítására, megszűnik az 5 vagy 10 mm-es korlát.
SC – Sleeve rendszer: Sleeve-es, oldalról cserélhető rendszer a forma és az anilox hengereknél. A léghengerekre, melyek fixen be vannak építve a flexonyomóműbe, igény szerinti sleeve-ek kerülnek, cseréjüket kezelőoldalról végezhetjük el a csapágyházak gyors kinyitása után. így az átállási idő jelentősen lerövidül.
cNc – Motoros nyomómű állítás: Szervomotoros nyomómű és regiszter mozgatós PLC vezérléssel. Egy nyomómű átállítását 4 db szervomotor végzi 0,001 mm-es pontossággal, holtjáték mentes, precíziós orsókat és kocsikat mozgatva. A gépmesterek 2 db hordozható és 2 db színes érintőképernyős beépített kezelőfelületről állíthatják a nyomóerőt a SZervomotoros kereszt- és 360″-os hosszregisztereket.
DB – Rákelkamra: Rákelkamra és festékfelhordás. A rákelkamra a festékfelhordási technológia egyik legfontosabb egysége. Ez egy precízen megmunkált alumínium öntvény teflonozott felülettel.
APs – Automata nyomatbeállítás: Automata nyomatbeállító rendszer 20 m-en belül.
VDs – Rezgéscsillapítás: Rezgéscsillapító rendszer kerül minden nyomóműbe.
Nyomathossz állítási tartománya: 300-900 mm
Legnagyobb nyomtatási szélesség: 800 mm
Letekercselő és Feltekercselő:
Tekercsek legnagyobb átmérője: 800mm
Húzóerő: 10-200 N
Terhelhetőség: 400 kg
Nyomtatási sebesség: 25-300m/perc